BLACKROLL BOOK "Functional Fascial Training with BLACKROLL®"- FASCIA KÖNYV (NÉMET)

A könyv kellő ismeretet nyújt a BLACKROLL® SMR hengerek és kiegészítők sokoldalú felhasználásához. Fascia fitneszre vonatkozó kutatásokat mindenki számára érthetően magyarázza el.

A Könyv tartalma

A BLACKROLL® rendkívül fontos szerepet játszik a sport és a rehabilitáció terén. Az izmok megfelelő kezelésével jobb sportteljesítményt érhetsz el megelőzve a sérüléseket.

Ez a könyv ötvözi a funkcionális edzést és a fascia kezelést azzal a céllal, hogy egy ideális állapotba hozza a tested annak érdekében, hogy hosszútávon egészséges maradj. Három szakember magyarázza el, hogyan használd a BLACKROLL®-t a fascia edzésre. A könyv továbbá arra is kitér, hogyan használd a BLACKROLL® SMR hengert az erő, az egyensúly, a mobilitás és a stabilitás fejlesztése érdekében.

A könyv 42 színes illusztrációt és számtalan edzéstervet tartalmaz.

A SZERZŐKRŐL

Marcel Andrä: Sporttudományi végzettséggel és hatalmas gyakorlati tapasztalattal rendelkezik, edző- és fascia-szakértő. Több mint 10 évvel ezelőtt hallott az SMR hengerrel való edzésről, illetve a sérülések kezeléséről amerikai fitnesz szakértőktől. „Edzeni az embereket, és edzeni az emberekkel, miközben álmokat valósítok meg.” – Ez Marcel Andrä hitvallása.

Dr. rer. nat. Torsten Pfitzer – gyógytornszász, csontkovács, gyógyszerész

„Testünkben mindig több tényező járul hozzá a fájdalom megjelenéséhez. Minden sikeres kezelés alfája és omegája, hogy megtaláljuk és kezeljük a fájdalom okát, ahelyett hogy fájdalomcsillapítókkal küzdjünk a tünetek ellen.”

Dr. Pfitzer müncheni szakértője a holisztikus fájdalomterápiának. Sikeresen részt vett számos továbbképzésen, például myofasciális mozgástanok, oszteopátia, diétás kezelés és pszicho-érzelmi kineziológia. Ezeken túl társszerzője a „Functional Fascia Training with BLACKROLL®” című könyvnek.

Pácienseit az általa létrehozott „4 pilléres gyógyítási elmélete” alapján (továbbá az ok-okozati összefüggésekre támaszkodva) kezeli.

„A fájdalom eredhet a test egy teljesen más részéből is, attól függetlenül, hogy hol érezzük azt. A páciensnek meg kell értenie, hogy az egész testünk összeköttetésben van myofasciális láncolatokkal és meridiánokkal. Ezeknek a láncolatoknak és meridiánoknak a szabályozására én a BLACKROLL® Med-et használom, a BLACKROLL® 8cm-es BALL-t és különösen a BLACKROLL® DUOBALL-t. Ezek az eszközök azért is ideálisak, mert a páciens otthon is tudja használni azokat.”

A kép csak illusztráció.

Széchhenyi 2020