Rólunk

Kezdőlap / Rólunk

Futóbolt és Láblabor

Ismerj meg minket!

Söjtöry Imre vagyok, a Söjtöry Sport „lábásza”!

Ezt a titulust egy kedves ügyfelemtől kaptam és nagyon megtetszett.

2012 óta foglalkozom a lábakkal. Kezdetben a sí-és futóboltunkhoz kapcsolódóan készítettem a SIDAS sport talpbetéteket, de munkám során rengeteg fáradt, beteg lábbal találkoztam nemcsak a sporttal kapcsolatban.Elhatároztam, hogy tudásomat folyamatosan fejlesztem, ezért tanulmányokat folytatok mind a mai napig ebben a témában, és a SIDAS Franciaországi központjában évente részt veszek az új fejlesztéseket megismertető workshopon, azért hogy minél szakszerűbben segítsek a kialakult lábproblémák orvoslásában.

Akár ortopéd, akár sport talpbetétről beszélünk mindkettő vitamin-és egyben gyógyírként szolgál a lábnak. A lábproblémákat, vagy csak egy futó cipő vásárlást is komplex feladatként kell kezelni, mert nincs két egyforma láb. Nagyon fontos a lábfej szélessége, hossza, melyik lábtípusba tartozik, de legfontosabb talán a talp lenyomata. A szakember ebből „olvas”.

A legpontosabb vizsgálati eredmény érdekében a SIDAS cég technológiáját használom a Presscamet. Ez egy számítógépes program tulajdonképpen, amellyel pontos diagnózist kapunk a lábboltozat és a test vázának állapotáról. A vizsgálat két részből tevődik össze: statikus, vagyis állás közben illetve a mozgás közbeni mérés, melyet eltárolunk a gépben, így a kontroll vizsgálatok alkalmával lesz viszonyítási alapunk az előző állapothoz képest.A számítógépes vizsgálat segítségére lesz a masszőröknek, ortopéd szakorvosoknak hiszen nyomtatott formában, dossziéban adjuk át az állapotlapunkat, amellyel a közös munkát segítjük. Hisz mindenkinek a végső célja, a fájdalommentes járás és ezzel a jobb életminőség javítása.

Mivel sportüzletként, speciális futóboltként működünk, www.sojtorysport.hu, ezért többfajta sportágra is készítünk betétet. Lehet ez futás, kosárlabda, tenisz, kerékpár, sí-és snowboard, túrázás, golf, de akár multi talpbetét hétköznapi használatra. A betétekkel és természetesen nem elhanyagolható tényként kezelve az otthoni,(de javasolva a gyógytornász segítségét az első időkben), lábtornával nagyon jó hatásfokkal dolgozunk.

Miben segít egy talpbetét?

  • először is segíti a terhelés egyenletes eloszlását
  • orvosolja a harántboltozat süllyedéséből eredő lábproblémákat
  • tehermentesíti a sarkat (sarokfájdalom)
  • óvja a sportolás vagy a hétköznapi életben megfáradt lábakat a túlterheléstől
  • alátámasztja a boltozatot, ezáltal nő a teljesítmény a láb fáradása nélkül ( pincérek, orvosok, előszeretettel használják a SIDAS betéteket)

Kinek ajánlom?

Mindenkinek, felnőttnek és gyereknek (akár 3-4 éves kortól is) egyaránt, hiszen akármelyik talpbetét „vitamin” is lehet, ezzel kiemelve a megelőzés fontosságát a témában.A vizsgálat és a betétkészítés megközelítőleg 90 percet vesz igénybe, ezen végig jelen kell lenni, hiszen helyben,azonnal elkészülnek a talpbetétek. Így van lehetőségünk a betét tökéletes kialakítására a páciens azonnali visszajelzése alapján.

Kérem, az időpontfoglaló rendszerben válasszon a szolgálatások közül, foglaljon időpontot, így elkerülheti a várakozást.

Köszönöm a bizalmat, várom Önt és családját, hogy segíthessek

Tisztelettel:

Söjtöry Imre
” Lábász „

Széchhenyi 2020