Könyvajánló

Kezdőlap / Hírek / Könyvajánló

Ha te is szeretsz egy jó könyvvel a kezedben pihenni, akkor ajánlunk neked néhány szuper olvasmányt! Íme, pár könyv ötlet, amit akár ajándékba is adhatsz…

Glen Thurgood - Dr. Gareth Sapstead - Dr. Chris Stankiewicz: Futás

A futás életforma. Az életformához hozzátartozik magán a futáson túl számos, a mindennapi élethez szorosan kapcsolódó szál, úgy, mint az étkezés, az időbeosztás, súlykontroll, vagy akár a lelki világunk. Ajánlóinkat személyes olvasásélmények alapján írtuk, kedvcsinálóként!

Christopher McDougall: Futni születtünk

Ajánló: „Egy rejtőzködő indián törzs, néhány szuperatléta és minden idők legnagyobb ultrafutóversenyének története… A futni születtünk nem csupán a szellemünket mozgatja meg, hanem a testünket arra is ösztönzi, hogy tegyük próbára a lábunkat. És lássuk be: mindannyian futni születtünk. A futás az a rendkívüli képesség, amely emberré tett minket- és ez azt jelenti, hogy minden ember birtokában van ennek a rendkívüli képességnek.„

Anita Bean: Modern sporttáplálkozás

A könyv olyan sportolóknak szól, akik komolyan veszik az edzést, valamint azoknak, akik velük dolgoznak. Táplálkozási kulcskérdésekkel foglalkozik, ilyen például a teljesítménynövelés, a fáradás késleltetése, a fehérjeszükséglet, a zsírvesztés, a testsúlycsökkentés, a verseny előtti diéta, a folyadékfelvétel stb.
Ez a harmadik kiadás teljesen friss, a legutolsó tudományos kutatások eredményeit és a jelenlegi sporttáplálkozási trendeket tartalmazza. A 12. fejezet tartalmaz egy olyan útmutatót, amellyel kiszámolható az optimális sportdiéta, egy olyan étkezési tervet, amely segít összeállítani egy egyéni táplálkozási programot.

Rafael Nadal és John Carlin : RAFA az én történetem

Igen… de lehetne akár az enyém vagy a Tiéd is. Mert mindannyian küzdünk önmagunkkal, a sikereinkkel-kudarcainkkal, vágyainkért-álmainkért.
A könyv Nadal gyermekkorát, teniszezővé válását és csodás karrierjét mutatja be. A könyvből erőt és motivációt meríthetünk mindennapi csatáink megvívásához. Ha neki sikerült, Neked miért ne?

Kilian Jornet: Futni vagy meghalni

„Kiss or Kill. Csók vagy halál. Csókold meg a dicsőséget, vagy halj bele a próbálkozásba. A bukás halál, a győzelem az élet. A harc határozza meg a győzelmet, a győztest.”

Kilian Jornet, a „skyrunning” világbajnoka. Hogy mit is jelent ez?  Futottál már fel valaha a Kilimandzsáró csúcsára? Nem? Ez a könyv bepillantást enged ebbe a küzdelmes, fogcsikorgató világba, ahol minden ellened dolgozik, még Te magad is.
Bepillantást enged egy bajnok naplójába, életfilozófiájába, melyből mindannyian tanulhatunk.

Széchhenyi 2020